Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://sakumatto.fi. Sivun ylläpitäjä olen minä, Saku Mättö. Tämä on henkilökohtainen blogini.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Yhteydenottolomakkeiden kautta annettu tieto säilytetään toistaiseksi. Täyttämällä lomakkeen hyväksyt samalla tietojesi tallentamisen sekä käsittelyn lomakkeessa ilmoitetussa tarkoituksessa.

Lomake käyttää ulkoista palvelua tiedon välittämiseen meille ja hyväksyt samalla sen, että he käyttävät tietoasi tietosuojadirektiivin ja tuon palveluntarjoajan tietosuojalausekkeen kertomalla tavalla.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Kts kohdan evästeet alta lisätietoa. Kävijäanalytiikka tallentaa tiedot evästeinä.

Kenelle jaamme tietosi

Emme jaa tietoa ulos kellekään.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Lisätiedot

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Emme kerää tietoa ulkoa.

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme profiloi tietoja.

Evästeet

Tämä tietosivun loppuosa on vastauksemme käyttäjien kysymyksiin evästeistämme.

Sivustollamme käytetään evästeitä tuottamiemme palveluiden toteuttamiseksi ja kehittämiseksi. Niillä on roolinsa myös sivuston teknisen toteutuksen kannalta ja mikäli kytket ne pois selaimestasi, saattaa olla ettei osa sivustostamme toimi oikein. Sivustollamme evästeitä käytetään myös verkkokaupan, verkkokoulutusten ja markkinoinnin sekä asiakaspalvelun automaation tarkoituksiin. Tilanteesta ja ajankohdasta riippuen yksittäisen käyttäjän koneelle tallennetaan jokin tai jotkin alla luetelluista evästeistä.

Kävijäanalytiikka
Kävijäanalytiikkamme käyttää sellaisia evästeitä, joiden avulla verkkosivujen käytöstä voidaan laatia tilastoja ja siten analysoida sivuston käyttöä. Tällaista tietoa ei voida yhdistää yksittäistä henkilöä koskevaksi. Analytiikkamme, joka mahdollistaa mainonnan tehokkuuden mittaamisen ja asiakkaan verkkosivukäyttäytymisen ymmärtämisen, kerää pikselidataa, jota käytetään esimerkiksi mainoskohderyhmien rakentamiseen sekä mainosten näyttämiseen oikeille henkilöille. Palvelu, jonka avulla seuraamme käyttäjän tekemiä liikkeitä verkkosivulla, käyttää evästeitä estääkseen käyttäjän liikkeiden uudelleentallentamisen.

Markkinointi ja myynti sekä asiakaspalvelu
Käyttämämme markkinointiautomaatio-ohjelmisto, kerää tietoa siitä, kuinka käyttäjät käyttävät sivustoamme ja milloin tulevat tänne ja milloin palaavat. Näillä evästeillä saadaan tietoa yhteystietonsa jättäneiden henkilöiden aktiviteeteista sivustolla, kuten henkilön lukemista sivuista sekä käyntien määrästä. Tämä on paras tapa meidän parantaa asiakaspalvelukokemusta asiakkaillemme. Chat-palvelumme hyödyntää evästeitä interaktiivisen asiakaspalvelukokemuksen tuottamiseen.

Mikä eväste (cookie englanniksi) on?
Eväste on käyttäjän tietokoneelle palvelimilta lähetettävä ja käyttäjän koneella selaimen siellä säilyttämä tekstitiedosto. Näiden tiedostojen avulla kerätään erinäisiä tietoja: ladatut sivut, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, ajankohta erinäiset käyttäjän tekemät toiminnot ja käynnit sivuillamme.

Lisätietoja evästeistä ylipäätään ja ohjelmistomme toimittajilta

Viestintäviraston sivuilta: https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet/palveluidenturvallinenkaytto/evasteet.htmlLisätietoja chatin evästeistä (englanniksi): https://www.livechatinc.com/privacy-policy/
Lisätietoja analytiikastamme löydät: https://www.facebook.com/business/help/742478679120153, https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
Lisätietoja automaatiomme tuottajan tietosuojakäytännöistä (englanniksi): https://legal.hubspot.com/privacy-policy

Lisätietoja automaatiomme tuottajan evästeistä (englanniksi): https://knowledge.hubspot.com/articles/kcs_article/reports/what-cookies-does-hubspot-set-in-a-visitor-s-browser
Lisätietoja liikkeiden seurannan evästeistä (englanniksi): https://www.hotjar.com/cookies

Lisätietoja lainsäädännöllisistä velvoitteita evästeitämme koskien löydät: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:32009L0136
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32001R0045:fi:HTML

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Voit lukea tietosuoja-asetuksen kokonaisuudessaan tästä klikkaamalla.