Kreikassa hallituksen muodostaminen vaikeuksissa – muutos alkakoon

Ammun tuore uutinen oli, että Kreikassa hallituksen muodostajaksi seuloutunut Samaras on lyönyt hanskansa tiskiin, koska uutta hallitusta ei onnistuttu muodostamaan hänen johdollaan. Viestikapula siirtyy nyt eteenpäin, mutta todennäköisimpänä vaihtoehtona pidän itse ainakin uusia vaaleja kuukauden päästä.

Mitä siitä sitten seuraa? Uudet vaalit ovat aina askel kansan kertoa mielipiteensä ja mielipiteethän muokkautuvat ajan saatossa siten, että virtaukset voimistavat toisiaan ja täten tyntyy aina vain voimakkaammin eriytyneitä mielipiteitä. Uskalletaan tarkemmin sanoa mitä mieltä ollaan kun kerran muutkin tuntuvat ajattelevan samoin -ajattelu vahvistuu.

Nähdäkseni siis uusien vaalien mahdollisuus ei ole peikko vaan mahdollisuus Kreikan viimeinkin hakea uutta kurssia, joka sopii maalle paremmin kuin nykyinen hallintokorruptiojohtoinen tapa. Ehkä seurauksena on ero rahaliitosta, ehkä ei, mutta varmaa on, että ilman suuria uhrauksia muutos ei ole mahdollista.