Worldwatch Instituten Maailman Tila 2011 -julkaisu esittää maatalousinnovaatiot avaintekijäksi vähentämään köyhyyttä ja vakauttamaan ilmaston


Nälänhätä ei ole pakollinen olotila kenellekään

Maailman Tila 2011: Innovaatiot, jotka ravitsevat planeettamme. Raportti nostaa esiin menestyksekkäät maatalousinnovaatiot sekä kaivaa esiin suurimmat saavutukset estettäessä ruoan haaskaamista,  ilmaston muutoksen sinnikkäässä estämisessä sekä viljelyn vahvistamisessa kaupunkialueilla. Raportti tarjoaa ohjeistuksen kasvaneisiin maatalousinvestointeihin sekä tehokkaampiin keinoihin lievittämään maailmanlaajuista nälkää ja köyhyyttä. Tukeutuen maailman johtaviin maatalousasiantuntijoihin ja satoihin innovaatioihin, jotka ovat jo käytössä, raportti hahmottelee 15 käytännössä osoitettua, ympäristön kannalta kestävää reseptiä köyhyys- ja nälkäongelmiin.

“Tässä raportissa esitetty kehitys tiedottaa valtioita, poliitikkoja, ei-valtiollisia organisaatioita ja lahjoittajia, jotka pyrkivät pitämään nälän ja köyhyyden aisoissa. Raportti tarjoaa selkeän ohjeistuksen näiden menestyskeinojen levittämiseen tai kopioimiseen muualle,” sanoo Worldwatch Instituten puheenjohtaja Christopher Flavin. “Meidän on saatava maailman maatalouskehityksen vaikuttajat sitoutumaan pitkäkestoiseen viljelijöiden tukemiseen. Nämä viljelijät muodostavat 80 prosenttia koko Afrikan väestöstä.” Muutama esimerkki tässä:

  • Etelä-Afrikassa ja Keniassa karjankasvattajat suojelevat alkuperäisiä karjalajikkeita, jotka ovat sopeutuneet kuumuuteen ja paikallisiin kuiviin olosuhteisiin — kantoihin, jotka tulevat olemaan ratkaisevia, kun ilmastolliset ääriolosuhteet mantereella pahenevat. Afrikassa on maailman laajin pysyvä laidunalue ja suurin määrä karjankasvattajia. 15-20 miljoonaa ihmistä ovat riippuvaisia karjasta.
  • Ruoan, maatalouden ja luonnonvarapolitiikan analyysiverkosto FANRPAN (The Food, Agriculture and Natural Resources Policy Analysis Network) hyödyntää vuorovaikutteisia yhteisötoimia saadakseen naisviljelijät, yhteisöjen johtajat ja politiikan harjoittajat mukaan avoimeen keskusteluun sukupuolten välisestä oikeudenmukaisuudesta, ruokaturvasta, maan hallussapidosta ja resursseihin kiinnipääsystä. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa naiset hoitavat ainakin 75 prosenttia maataloustöistä ja muodostavat 60-80 prosenttia työvoimasta tuottamaan ruokaa kotitalouksien kulutukseen ja myyntiin. Näin ollen on ratkaisevaa, että heillä on mahdollisuus ilmaista tarpeensa paikallishallinnossa ja päätöksenteossa. Tämä viihdyttävä ja sovinnollinen foorumi helpottaa heitä puhumaan asioista avoimesti.

 

http://blogs.worldwatch.org/nourishingtheplanet/